Kommande evenemang

08.06
Självstyrelseafton med dans till Sviskonorkestern Fira in den åländska självstyredagen med Swingdans och prova-på Lindy hop på Seagram

Se fler under kurser »


 

Nybörjarkurs i Lindy Hop med Sofia och Daniel

25.10.2018 kl. 18.00 – 19.30
Lindy Hop är en swingdans från 1930- och 40-talets Harlem, New York, som dansas i par till swing och storbandsmusik. Grundkursen innehåller de viktigaste turerna samt grundläggande teknik i att föra och följa, ingen akrobatik/lyft men däremot några jazzsteg som kan användas i dansen. 
Alla förare dansar med alla följare, paranmälan krävs ej. Meddela vid anmälan om du önskar föra eller följa under kursen, eller om det inte spelar någon roll.

När Sofia Enros och Daniel Johansson flyttade till Åland för 8 år sedan tog de med sig swingdansen och startade Mildreds swingskola med en levande swingdansscen som mål. Kända för sitt kreativa fotarbete, improvisation och kärlek till dansen har paret undervisat i bland annat Belgien, Schweiz, Sverige och USA, uppträtt tillsammans med musiker och dansare i New Orleans och St Louis och dansat både på den åländska bioduken och i TV4. 2013 kammade de hem förstaplatsen i Pure Bal Fast Feet Competition under the Revival i Malmö bland 200 andra internationella dansare​, men det är på socialdansgolvet de trivs som bäst, vilket också speglas i deras motto - Kom och dansa med oss. 

Kursen fortgår under 6 torsdagar mellan 25.10-29.11, kl. 18.00-19.30. 

Vi håller till i gymnastiksalen i Strandnäs skola norra . Ta med bekväma skor och vattenflaska!

Kursavgiften är 60 euro. För att delta behöver du vara medlem i föreningen för verksamhetsåret 2018. Medlemsavgiften är 10 euro. Swingskeppet skickar ett antagningsbesked med inbetalningsuppgifter till din epostadress när du har fått plats på kursen! 

Anmäl dig här

Arrangör
Swingskeppet r.f.

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Fyll i formuläret här »